Kvinner vil være urbane?

Forsiden

Dette var forsiden på lokalavisen Fosna-Folket 12 februar.

Tema tas opp i forbindelse med at Kampflybasen legges til Ørland, og det vil bli mange nye arbeidsplasser i området. Forventningene om stor tilflytning som et resultat av dette får litt motbør av blant andre Erling Dokk Holm. Så lenge Trondheim er så nært flybasen vil mange pendle for å bo urbant. Og kvinnene er de med størst urban hunger.  Vi tror forsåvidt avisen har et poeng her. I et overskuddsland som Norge vil ikke arbeidsplassen alene være tilstrekkelig for valg av bosted, mange andre elementer som fyller et liv utenfor jobben som ikke dreier seg om hjem og barn veier ofte tungt.

Så, da må bygden/landsbyen være ekstra kloke når de skal utvikle de små stedene som aldri kan hamle opp med byen i antall valgmuligheter.

Stedet man bor signaliserer hvem man er eller ønsker å være , det dekker ikke lenger bare de grunnleggende behov. Det bygdene må se etter er kompatible tilflyttere.

Men basert på våre egne erfaringer er man jo ofte en enda større forbruker av byens tilbud som bygdeboer når man stikker en tur. Som Bygda 2.0-Ingrid sier; «ofte har jeg bedre oversikt over spise og kulturaktivitetene i København en mine venner som bor der»

Og bare så det er nevnt, Bygda 2.0 er veldig glad i byen. Det skal vi si mer om etterhvert.

 

Skriv en kommentar:

Gravatar Image