Fremgangsrikt 2013!

På årets mørkeste dag i 2012 ser det slik ut i Bygda 2.0. Vi vil ønske en riktig god jul, og benytter anledning til en kort oppsummering av 2012.

Sossvika_årets mørkeste dag 2012

BO OG LEVE

Hvordan vil vi leve livet vårt, – hva er viktig når vi skal bestemme oss hvor vi skal bo? Boligen og stedet den er plassert er ikke ubetydelig…På Stokkøya har du mektig trøndersk kystnatur like utenfor døra, både på land og på sjøen. Beliggenheten mot sørvest gir optimale solforhold fra tidlig formiddag til sent på kveld, men stedets kanskje aller beste kvalitet er nærheten til sjøen og utsikten mot storhavet, Linesøya, skipsleia og fastlandet.

Som en del av prosjektet “Bygda 2.0” er det utført fire skisseprosjekt for boliger.

  • More Architecture, Bordeaux, Frankrike – “Bygda 2.0”
  • Daigo Ishii + Future-scape Architects, Tokyo, Japan – “House for Sossvika”
  • Pir Dos, Buenos Aires, Argentina – “Casa Patio”
  • Pir II Oslo, Oslo, Norge – “Bygda 2.0 Brukermanual”

fire arkitekterVi har også så smått startet arbeidet med et leilighetsbygg med mindre enheter. Mer informasjon kommer etterhvert som det skrider frem.

JOBBE, forske og lære 

I Bygda 2.0 skal vi skape rammer og grunnlag for verdiskapning, og være en arena for forskning og læring.

Vi arbeider i siste fase med plan og prosjektering for Bygdeboksen, og håper innstendig på byggestart tidlig i 2013.  Bygdeboksen er et flerbruksbygg for kultur, næring, forskning og utdanning, og er det første bygget som blir satt opp i Bygda 2.0. Det blir mulighet for både kontorplass og divererse mat-og drikkerelatert produksjon i Bygdeboksen, og vår egen MatLab er allerede så smått i gang (takket være fasiliteter og personale på Stokkøya Sjøsenter og Strandbaren).

Bygdeboksen

MatLaben skal være en spektakulær og tydelig base for et unikt tverrfaglig samarbeid innen matrelatert utdanning, forskning og næring. MatLaben skal ha en sterk posisjon i det nordiske kjøkkenet og dets utvikling, og vi skal skape positive effekter for matkultur, helse, næring og forskning med lokal forankring. MatLaben skal bidra til økt kunnskap om mat, økt forbruk av lokale råvarer, nyskapning og verdiskapning lokalt, regionalt og nasjonalt. Vi arbeider bl.a med Sintef Fiskeri og Havbruk på prosjekt om tang og tare til mat og med Åfjord Videregående Skole med rekruttering til matfag.

AKTIVITETER 

Profil

Vi har fått laget vår visuelle identitet ved hjelp av TANK Design Oslo. Lynprosess, med designcamp på Stokkøya hvor fire designere på fem dager og til sammen rundt 200 timer kom frem til et resultat vi er veldig fornøyd med. Se resultatet her! 

Brosjyren i PDF kan du lese her: Bygda 2.0_Brosjyre 2012

Vi har også fått laget en utstilling, som nå står ved resepsjonen på Stokkøya Sjøsenter.

Seminar

Den 2. og 3. september ble den nordiske veldferdsmodellen debattert med utgangspunkt i bygda og livet på landet. Hvordan sørge for at det blir en sosial oppgradering å flytte på bygda?

Se film fra seminaret, og les og se mer her. 

Vi har gjennom året fått mulighet til å fortelle om Bygda 2.0 i mange slags sammenhenger og fora, og har også fått litt oppmerksomhet i media. Nå ser vi frem til et spennende år i 2013, hvor flere planer skal virkeliggjøres. Vi skal både i bokstavelig og overført betydning legge flere sten til grunnmuren i Bygda 2.0!

Vi vil gjøre det attraktivt å bo på landet, og vi er alltid på utkikk etter motorer som kan være med å skape Bygda 2.0, gjennom å bo, leve og arbeide her. Ta kontakt!

Skriv en kommentar:

Gravatar Image