Tareprodukter fra Stokkøya

På Stokkøya har vi i flere år brukt tare til mat. I Strandbaren har kokkene eksperimentert og servert tare i utallige varianter til våre gjester, og i Bygda 2.0 er det utviklet flere ulike tareprodukter for salg.

Stokkøya ligger ytterst mot storhavet, på Fosen i Trøndelag. Her høster vi vår tare fra den vakre og rene kystlinjen like utenfor døra, som vi videre tørker og prosesserer. Innhøsting skjer manuelt, og hele produksjonen foregår i våre spektakulære lokaler i sjøkanten.

sissel remmetang

De ulike tareartene har mange bruksområder til mat. Blant annet sukkertare (Saccharina latissima), fingertare (Laminaria digitata), butare (alarie esculenta), søl (Palmaria palmata), fjærehinne (Phophyra umibilicalis), remmetang (Himanthalia elongata), draugtare (Saccorhiza polyschides).

Taren inneholder blant annet naturlig glutamat og fungerer som smaksforterker, og er rik på mineraler, sukkerstoffer og vitaminer. Høstingstidspunkt og sted kan gi variasjoner i smak og aroma.

Tare kan brukes til mange ting, for eksempel:

  • knust tørket tare som krydder
  • base til kraft
  • strø i supper og salater
  • som snacks – stekt i panne med olje og salt og sesamfrø – perfekt ølsnacks eller garnityr,- og stilken kan du varme i panna med olje, sitron og soyasaus å bruk i salaten f eks

IMG_1548

Vi har følgende ferdige produkter for salg:

  • Sopp- og taresalt, som er et aromatisk umamisalt, ypperlig til frokostegget og som fingersalt/bordsalt
  • Syltet remmetang, – velegnet som pickles, sammen med eller som erstatning til sylteagurk el.l. ypperlig som tilbehør i fisk-, kjøtt- eller vegetarretter
  • Tørket butare, fingertare, sukkertare, remmetang
  • Hadars taresjokolade

Per i dag selges våre produkter i Mathallen i Trondheim, på Hurtigruta og på Stokkøya Sjøsenter. Du kan også kjøpe direkte av oss.

Lyst til å prøve tareprodukter eller vite mer? Kontakt sissel@bygda20.no.

høsting av tare

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar:

Gravatar Image