Ny nordisk mat! Ny nordisk arkitektur! Ny nordisk mat!

Den 2. og 3. september ble den nordiske veldferdsmodellen debattert med utgangspunkt i bygda og livet på landet. For kan tankene bak Ny Nordisk Mat om nærproduksjon, årstidsbestemmelse og bæredyktighet belyses i arkitekturen og i utflytting til bygda og livet i distriktet?

Seminaret ble gjennomført i samarbeid med Ny Nordisk Mat, Bygda 2.0 og Stokkøya Sjøsenter, og programmet bød på seminar, debatt, kortfilm og workshops for fagfolk fra hele Norden. Et av temaene var «Mat og arkitektur som virkemiddel for å lade bygda positivt», et annet handlet om «Å skape en kreativ gastronomisk region i Norden».  Dagen kulminerte med en workshop om de verdier og kriterier som er viktige når vi bestemmer oss for å flytte ut av byen og til de små regioner og bygder,- «Point of no return».  Som en del av workshopen ble filmen «Drömmar – en film av unge om unge»

Stokkøya er selv et eksempel på en bygd i utvikling. Åfjord Kommune, hvor Stokkøya ligger, opplever befolkningsvekst. Stokkøya har de siste årene tiltrukket flere engasjerte, dyktige og spisskompetene mennesker som har slått seg ned for å arbeide og bo. For å bo på landet, men også for å leve som moderne mennesker. Stokkøya har langsomt forandret og oppgradert seg, og mere er i emning.

Se glimt fra seminaret her!

Se filmen «Drömmar – en film av unge om unge»

Adresseavisen skrev etterfølgende:  Gjør bygda mer attraktiv og Idédugnad for mer moderne bygder.

 

Skriv en kommentar:

Gravatar Image