Ny festival på Stokkøya

Helgen 29-30. juni 2018 arrangeres Stokkøya Festival for første gang. Festivalen blir en årlig begivenhet for festivalglade trøndere og tilreisende.

Festivalen byr på artister fra hele Norden og en helg hvor utendørs aktiviteter, matopplevelser, samhold og trivsel står  sentralt i festivalens programmering.

Føde for hjernen, magen og hjertet

Stokkøya Festival ønsker å lage en unik og helhetlig festivalopplevelse hvor også kokken skal opp på scenen i tillegg til musikken.

Fra festivalens 3 scener blir det totalt over 50 programposter med artister fra hele Norden fordelt på fredag og lørdag.  Det blir konserter,  samtaler og matrelaterte aktiviteter på programmet. På dagtid blir det aktiviteter både på land og til havs og over hele øyområdet.

En festival de fleste må reise til for å oppleve

Festivalens publikum kan velge i et godt utvalg av boalternativ.  Festivalcamp ved Strandbaren for de som ønsker å bo i telt. Offisiell festivalcamp for båtfolk på Stokkøy Marina, hvor det er også er plasser på land for bobiler og campingvogner. For de som ønsker å bo mer bekvemt kan man sammen med festivalpasset bestille sublugar på Stokkøya Sjøsenter og rom og leiligheter på Kuringen Bryggehotell.

Festivalopplevelsen begynner når du drar hjemmefra, og Stokkøya Festival legger rette for at publikum kan velge ulike kollektive transportmåter. Det blir satt opp hurtigbåt fra Brattøra,  festivalbusser, og de mest spreke får tilbud om gratis transport av bagasje og telt om de sykler de 12 milene utover.
Et nytt festivalområde under utvikling

Stokkøya i Åfjord Kommune er blitt en kjent destinasjon de siste 10 årene gjennom Strandbaren og Stokkøya Sjøsenter som ligger ved Hosnasand, en av fylkets lengste sandstrender.

900 meter fra Hosnasand  ligger området hvor det lages en bygd for framtiden.

Bygda 2.0 er utvikling av en bærekraftig, oppgradert, urban og attraktiv liten ”microcity” hvor det blant annet skal bygges 8 nye boliger nede i fjæresteinene det kommende året. Bygdeboksen som stod ferdig  i 2015 rommer co-workingspace, bakeri, snekkerverksted og et konsertlokale med kapasitet på 400 mennesker. I samme området finner du ”Bruddet” som med Stokkøya Festival skal utvikles til å bli Trøndelags mest unike kulturamfi gjennom utvikling år for år.
Festivalpass og overnatting i salg fra fredag

Fredag 22.september kl 09.00 åpner salget av festivalpass, og boalternativene som er klare på ticketmaster.no.

Festivalen vil i 2018 ha en kapasitet på kun 1500 personer pr dag. Et begrenset antall dagsbilletter for fredag 29.juni og lørdag 30.juni legges ut senere. Mer informasjon, link til billetter og booking av overnatting finner du her: www.stokkoyafestival.no

Les omtale i Adressa 19. september her.

 

 

Skriv en kommentar:

Gravatar Image