Hadar´s hus

Vi er godt i gang med bolighus nummer 2 i Bygda 2.0!

Slide1

Godt forankret på pæler i fjæresteinene, og med fabelaktig utsikt mot fjell, hurtigruteleia, Linesøya og storhavet, bygger Hadar sitt nye hjem. Hadar er soussjef på Strandbaren ved Stokkøya Sjøsenter, og har valgt å bli øyboer på “ordentlig”. Det er vi glad for!

Hadar´s hus er tegnet av arkitekt SAR/MSA Frida Öster hos Asante Architecture & Design i Stockholm (www.asante.se), og oppføres av dyktige håndverkere i alle fag. Huset er produsert i elementer, og montert på en bærende konstruksjon av søyler og dragere, – en plattform hvor opplegg for strøm og vann er tilkoblet og huset plasseres oppå.

Hadar´s hus inneholder i første byggetrinn kjøkken/stue, bad/vaskerom, gang og sovehems, og er tegnet og plassert med mulighet for å bygge på 1 ekstra rom på grunnplanet. Huset står delvis på påler plassert i fjæresteinene, hvilket gir huset et svevende preg, samtidig som det gir et fint uterom under stuedelen.

Slide1

Hadar´s hus er et kompakt hus med mange finesser og smarte detaljer, med innebygde nisjer, nedsenket badekar med utsikt mot storhavet, og energismart oppvarmingsløsning med en vannbåren løsning fra Kakkelovnspannen

Kakkelovnspannen er en svært effektiv kakkelovn med innebygd akkumulatortank som fordeler både varme og varmt vann i hele huset i tillegg til at kakkelovnen er et vakkert møbel. Les mer her: www.kakelugnspannan.com.

Utvendig kledning er av liggende brent panel fra Rennebu Sag- og Trekultur. Brent, eller karbonisert tre, er en gammel måte å hindre soppvekst på. I Norge har den vært benyttet til gjerdestolper og i pæler til kaianlegg. I Japan har brent tre vært benyttet til kledning i århundrer, kjent under navnene Shou Sugi Ban eller Yakisugi. Når kledningen blir brent, brenner alle næringsstoffer opp og et sterilt sotlag blir værende på overflaten. Sot gir ingen næring for sopp og mikroorganismer, og blir derfor veldig varig. Det påføres en olje som binder opp sotet for å unngå avrenning. Metoden er ikke utbredt i Norge i dag, men hus som står i Japan er like fine etter 100 år.

Hadars hus illustration2-2

Det er den japanske tradisjonen som er inspirasjonen for brentkledningen ved Rennebu Sag- og Trekultur på Berkåk, og de garanterer dobbel levetid på denne i forhold til vanlig kledning. Avhengig av hvor mye det brennes kan fargen varieres fra grått til helt svart. Se flere varianter her.

Brent panel

1 Tilbakemelding Til “Hadar´s hus”