Boliger i Bygda 2.0 på Stokkøya

Første bolig «Spillebrettet» i Bygda 2.0 er klar i mai

150304_Spillebrett_Perspektiv_beskjært

Stokksund/Stokkøya og Åfjord har, i likhet med veldig mange distriktskommuner, mangel på attraktive boliger for utleie. Dette er en av flere årsaker til at Bygda 2.0 AS på Stokkøya ble etablert i 2011 for å skape et unikt, fortettet, bærekraftig og moderne bo- og arbeidsmiljø i fjæresteinene.

Nå er vi i gang med med den første boligen «Spillebrettet», som er utviklet av sivilarkitekt Heidi Johansen hos Pir II, og bygges av et fabelaktig team av håndverkere. Tak og vegger produseres i elementer, og heises på plass i løpet av de nærmeste ukene. Ferdigstillelse i mai 2015.Det sorte huset kles med brent panel levert av Rennebu Sag- og Trekultur. Brent kledning er en gammel metode, mest kjent fra Japan (shou sugi ban, yakisugi). Når kledningen blir brent, brenner alle næringsstoffer opp og et sterilt sotlag blir værende på overflaten. Sot gir ingen næring for sopp og mikroorganismer, og blir derfor veldig varig. Det påføres en olje som binder opp sotet for å unngå avrenning. Metoden er ikke utbredt i Norge i dag, men hus som står i Japan er like fine etter 100 år.

Konseptet ”Spillebrettet ” er en fleksibel bolig som kan endres og utvides over tid, slik at boligen kan tilpasses etter antall beboere, livsituasjon, drømmer, behov og økonomi.

”Spillebrettet” bygges på en bærende konstruksjon av søyler og dragere, en plattform hvor opplegg for strøm og vann er tilkoblet og husene plasseres oppå. Det finnes en rekke forhåndsdefinerte ”spillebrikker” som kjøpere kan velge å sette opp. Spillebrikkene er bygningsvolum som varierer i størrelse og utforming, og dekker ulike behov. De kan bygges hver for seg eller kombineres, alt etter ønsker, behov og budsjett.

Planløsning for det første huset blir slik:

Slide1

Eie, leie – enebolig eller leilighet

Å prøve ut et liv på landet krever at du får et godt sted å bo. Tilgjengelige, attraktive boliger er en nøkkel for å tiltrekke seg god arbeidskraft til distriktene, og dermed også avgjørende for en positiv utvikling av bygdene.

I Bygda 2.0 blir det derfor både utleieboliger og muligheter for å kjøpe tomt, hus eller leilighet. Vi har ferdigregulert tomter, og boligtomtene er prosjekter med 4 ulike boligmodeller utviklet av fire arkitekter fra fire ulike land (Japan, Frankrike, Argentina og Norge). Spillebrettet er en av disse modellene.

fire arkitekter

Bryggerekke

Vi har skisseprosjektert en bryggerekke, og første byggetrinn vil igangsettes når vi har nok interessenter. Her er det planlagt leiligheter i ulike størrelser, fra små (ca 30 m2), medium (ca 65 m2) og store (ca 130 m2).

2014_02_Illustrasjon perspektiv_bryggerekke_liten

Bygdene står overfor store og spennende utfordringer, og vi trenger dyktige folk som vi bli med å utvikle fremtidens landsbygd. Vi trenger kreative og kunnskapsrike mennesker med vilje og engasjement til å skape et spennende bo- og arbeidsmiljø.

Omgitt av en mektig natur, og ved hjelp av banebrytende arkitektur, et givende sosialt liv, gode forretningsmuligheter, lokal produksjon og kulturelle aktiviteter, blir Bygda 2.0 et attraktivt sted å leve et godt liv.

Så hvis du tenker at det høres fristende ut å bo helt ned til Atlanterhavet, med en småbåthavn som nabo, i en enebolig, i et bryggerekkehus eller med tiden kanskje også et høyhus, – ta kontakt!

For mer informasjon: ingrid @ bygda20.no tlf 91383144 eller roar @bygda20.no tlf 90053878

Skriv en kommentar:

Gravatar Image