Boligprosjekter

Hvordan vil vi leve livet vårt, – hva er viktig når vi skal bestemme oss hvor vi skal bo? Boligen og stedet den er plassert er ikke ubetydelig…På Stokkøya har du mektig trøndersk kystnatur like utenfor døra, både på land og på sjøen. Beliggenheten mot sørvest gir optimale solforhold fra tidlig formiddag til sent på kveld, men stedets kanskje aller beste kvalitet er nærheten til sjøen og utsikten mot storhavet, Linesøya, skipsleia og fastlandet.

 

God arkitektur er et nøkkelord for at Bygda 2.0 skal bli et attraktivt sted for å bo og leve. Fantastisk utsikt og natur, bygninger tilpasset og integrert i landskapet  sammen med en kompromissløs arkitektur, skal skape et dynamisk og sammensatt miljø med bevegelse og aktualitet.

Vi har per mars 2017 bygd 3 boenheter med Spillebrettet og Hadar´s hus.

Konseptet ”Spillebrettet er en fleksibel bolig som kan endres og utvides over tid, slik at boligen kan tilpasses etter antall beboere, livsituasjon, drømmer, behov og økonomi.

”Spillebrettet” bygges på en bærende konstruksjon av søyler og dragere, en plattform hvor opplegg for strøm og vann er tilkoblet og husene plasseres oppå. Det finnes en rekke forhåndsdefinerte ”spillebrikker” som kjøpere kan velge å sette opp. Spillebrikkene er bygningsvolum som varierer i størrelse og utforming, og dekker ulike behov. De kan bygges hver for seg eller kombineres, alt etter ønsker, behov og budsjett.

Vårt Spillebrett har 1 boenhet med stue/kjøkken, to soverom, hems, bad og vaskerom, og 1 boenhet med stue/kjøkken, bad, 1 gjestesoverom m/bad, 2 sovehemser.

Spillebrettet er tegnet av arkitekt Heidi Johansen, Pir II Arkitekter. 

Hadar´s hus

Godt forankret på pæler i fjæresteinene, og med fabelaktig utsikt mot fjell, hurtigruteleia, Linesøya og storhavet, har Hadar bygd sitt nye hjem. Hadar er soussjef på Strandbaren ved Stokkøya Sjøsenter, og har valgt å bli øyboer på “ordentlig”. Det er vi glad for!

Hadar´s hus er tegnet av arkitekt SAR/MSA Frida Öster hos Asante Architecture & Design i Stockholm (www.asante.se), og oppføres av dyktige håndverkere i alle fag. Huset er produsert i elementer, og montert på en bærende konstruksjon av søyler og dragere, – en plattform hvor opplegg for strøm og vann er tilkoblet og huset plasseres oppå.

Hadar´s hus inneholder i første byggetrinn kjøkken/stue, bad/vaskerom, gang og sovehems, og er tegnet og plassert med mulighet for å bygge på 1 ekstra rom på grunnplanet. Huset står delvis på påler plassert i fjæresteinene, hvilket gir huset et svevende preg, samtidig som det gir et fint uterom under stuedelen.

Slide1

Hadar´s hus er et kompakt hus med mange finesser og smarte detaljer, med innebygde nisjer, nedsenket badekar med utsikt mot storhavet, og energismart oppvarmingsløsning med en vannbåren løsning fra Kakkelovnspannen

Tomter – og muligheter 

Som en del av prosjektet “Bygda 2.0” er det utført fire skisseprosjekt for boliger, hvorav Bygda 2.0 Brukermanuel er oppført som Spillebrettet. Vi har ferdigregulerte tomter utbygging, og et av sisse skisseprosjektene kan kanskje være det du drømmer om?

  • More Architecture, Bordeaux, Frankrike – “Bygda 2.0”
  • Daigo Ishii + Future-scape Architects, Tokyo, Japan – “House for Sossvika”
  • Pir Dos, Buenos Aires, Argentina – “Casa Patio”
  • Pir II Oslo, Oslo, Norge – “Bygda 2.0 Brukermanual”

fire arkitekter

I løpet av våren 2017 kommer informasjon om et større boligprosjekt som planlegges i fjæresteinene. Ta gjerne kontakt for mer informasjon ingrid @ bygda20.no eller 91383144.